Fårö, Suggestion for IKEA/KIWI (refused)
 

- Vem är du?

- Jag är döden?

(Ur Det Sjunde Inseglet av Ingmar Bergman, 1957)

 

Knappast en inledning som väcker lust att spela teater, men vet man att det är Ingmar Bergman så hamnar scenen möjligen i ett annat ljus. Vi vet ju numera att Bergman både menar allvar och vill oss väl och är Bergman själv död finns det anledning att sprida hans dystra men välmenande arv. Det existentiella gravallvaret har heller aldrig tett sig lustigare än i julkalendern för något år sedan då Sjunde Inseglet flitigt citerades av den unge huvudpersonen.

 

Konstverket FÅRÖ består av sex delar som kan byggas ihop till en modellteater och en mängd mindre scenografier och figurer som kan nyttja scenen.

Det är en svensk teater helt i Ikeas anda, att byggas av och för hela familjen.

 

När man monterar denna Ikeabyggsats kan man välja att klistra teaterdelarna på kartong eller plywood. Om man inte har en enkel bandsåg eller sticksåg, för att såga ut figurerna, föreslår vi att man väljer kartong, och klipper med sax eller skär med kniv ut hela materialet. Genom den byggbeskrivning som medföljer blir scenbygget till en enkel match och energin kan riktas mot dramat som skall spelas.

Vill man inte bygga en teater finns en mängd andra tillfällen för denna ytterst användningsbara konst, såsom bildekaler, kylskåpsdekoration och samlarbilder eller varför inte helt enkelt rama in hela FÅRÖ paketet oöppnat och sälja det på en auktionsfirma om 10-20 år till god förtjänst!

 

- Förlåt oss, om ni kan.

(Ur Smultronstället av Ingmar Bergman, 1957)

Comments