It is what it is. Is it that it is? That's what it is!

The Alma Löv Museum for Unexpected and Experimental Art i Östra Ämtevik drivs av familjen Broos sedan drygt tio år. Det är ett museum utan dess like. Ett tjugotal paviljonger ute i den frodiga värmländska sommargrönskan är tillsammans med en gigantisk lada scenerna för konsten. Varje år bjuder Marc Broos in konstnärer som får skapa nya verk till dessa rum.
Inspirerade av den livfulla alternativa atmosfären på Alma Löv (granne med ärofulla Selma Lagerlöf och Mårbacka) samt av den totala bristen på udda mål för sommarens kulturturism beslöt vi oss för att genomföra ett monument till Värmlandssonen Rolf Alsings, f d chefredaktör på Aftonbladet, ära.
Vi sydde röda flaggor, beställde röda vimplar, broderade standar samt gjorde Rolf Alsing-tavlor i rejält tilltagna guldramar som prydde den vitgrå träpaviljongen bland de ljusa björkarna. Det var ett ryskt/sovjetiskt projekt som delvis byggde på brottslighet. Eftersom Barbro ibland skrev sina artiklar på Aftonbladets redaktion i Stockholm passade hon på att titta i det gamla bildarkivet på tidningen. Här fanns bruna kuvert med en rad bilder på Rolf Alsing från 60- och 70-talet och de lånades och kopierades, helt på eget bevåg. Det verkade på något sätt passande när vi skulle skapa ett monument över den tid som flytt. Paviljongen blev uppskattad, vimplarna tog slut och den fina röda heltäckningsmattan som lyste upp paviljongen blev fort smutsig. Marc gömde en dammsugare under huset och gick troget dit och städade, ett Sisyfos-arbete denna regniga sommar.

FAKTA
Alsingpaviljongen, ingick i biennalen ”It is what it is. Is it that it is? That´s what it is!”, The Alma Löv Museum of Experimental and Unexpected Art, Östra Ämtervik 3 juni-27 augusti 2006.
Comments